Dei ulike fasane

Rogn:

  • Stamfisk som vert avla for gode gener

  • Rognleverandørane leverer rogn heile året

  • Me kjøper rogn frå leverandør

Klekkeri:

  • Me legg inn rogn til klekking

  • Styres ved temperatur (døgngrader)

  • Fasen tek omlag 3 mnd

Yngel:

  • Startfôring

  • Laksen er yngel i ferskvatn

  • Fasen tek omlag 3 mnd

Presmolt:

  • Påvekst i større ferskvasskar (12m)

  • Fasen tek omlag 3 mnd

  • Vert flytta når fisken er smoltifisert

 

Smolt:

  • Fisken vert vaksinert

  • Flytta til brakkvatn (16 eller 20m)

  • Fasen tek minst 3 mnd

  • Smolten kan gå her lenger for å bli større

Postsmolt i sjø:

  • Laksen kan flyttast til Koløy, Fitjar

  • Vekstfase i lukka merd 6000m3

  • Sikra mot lus (hentar vatn på 50m)

  • Flyttast vidare ved 700-1500g

 

Laks i merd:

  • Fisken vert seld frå oss

  • Går i opne merdar på kysten

  • Behandlingar i brønnbåt ved behov (ikkje-medikamentelle som ferskvatn eller temperert vatn)

  • 10-24 mnd avhengig av startpunkt, lokalitet, biologi, temperatur og fôring

  • Hentast av slaktebåt når leveringsklar

Laks under transport:

  • Fisken vert frakta levande i moderne brønnbåtar

  • Me er ansvarleg for frakt mellom landanlegg til eige sjøanlegg

  • I tillegg transporterer våre kundar fisk til sine merdar frå oss

  • Til slutt fraktast laksen til slakteri

Slakteri og eventuell bearbeiding:

  • Siste fase og fisken vert klargjort for kunde/forbrukar

  • Laksen frå oss vert stort sett selt internasjonalt

  • Sluttprodukta er både heil og foredla laks, fryst og fersk

  • Ein liten del vert også selt direkte i Norge som Salma-laks